Grönt är skönt och drömmar är bra.

Jag borde bli lite mer som min kära mamma.

Nämligen möblera om och byta plats på hela rum titt som tätt. I och för sig lättare i ett hus men man kan flytta runt rätt mycket prylar i en lägenhet också.

Min fina pappa L har så många gånger kommit hem och blivit avlång i ansiktet på grund av att mamma härjat fritt, stylat om och med blod, svett och tårar kånkat och burit både soffgrupper, skåp och byråer helt på egen hand.

När väl gäller – då blir hon stark och envis som en oxe! Hon är härlig och inte som alla andra.

Mamma, jag älskart och jag älskar – hela dig precis som du är ❤

Min fina mamma
Visst är hon väl en fining min mamma? Hemma i mina föräldrars lummiga trädgård i Ystad. Huset som jag vuxit upp sedan jag var drygt 1 år gammal.

Det är så lätt att fastna i sin inkörda inredningsstil och tro att bara för att man har det på ett visst sätt så måste det förbli så. Men icke!

Min nära kära vän Anna och hennes sambo gjorde t.ex. ett djärvt och modigt inredningsinköp, en grön skön sammetssoffa. Ska bli så kul att se den på plats i helgen, jag tror att den passar perfekt i deras mysiga lägenhet!

Jag unnar dom det fast jag måste erkänna att jag är lite avis! På ett varmt och kärleksfullt sätt såklart 🙂

Blågrön sammetssoffa Andrew

Det faktum att våra vänner vågade att köpa den gröna skönheten har givit mig pepp att peu en peu, så småningom, succesivt, tänka på att påbörja en förvandling även här hemma…

Hahaha, ni hör ju – det tar lite emot att tänka om och tänka nytt även för mig 🙂

För till inköp av stora grejer krävs det såklart kapital och tyvärr har jag inte hittat den där berömda brunnen att ösa ur än. Om någon vet var den finns så snälla berätta.

Jag tänker att man kanske kan komma en liten bit även med småjusteringar och med inköp som kräver mindre valörer.

Framförallt kan man börja med att hämta inspiration. Det är helt gratis!

Pinterest

En toppenkanal för detta är Pinterest. Ett besök i feeden är för mig som att få en dunderstor och kraftfull inspirationsinjektion. Jag kan själv scrolla genom flödet i evigheter och insupa alla vackra miljöer och bara drömma mig bort.

Att drömma är bra tror jag.

Jag har en dröm till vårt nuvarande hem. En dröm som funnits ända sedan vårt första besök på visningen av lägenheten, den där regniga söndagseftermiddagen i april förra året.

Jag tittade på den stora väggen med den höga öppningen och väggen såg tillbaka på mig och den skrek något som bara jag kunde uppfatta, fast högt och tydligt – direkt riktat till mig …

”Snälla, köp mig och gör om mig till en stor, lyxig, underbar, platsbyggd bokhylla – jag vill bli klädd i böcker från topp till tå! Snälla, snälla, snälla!!!”

Sedan den dagen har dessa ord och denna dröm följt mig. Dag som natt, i sovandes- och i vaket tillstånd.

Jag smakar på ordet. PLATSBYGGD BOKHYLLA. Jag blir glad, tänd och förälskad.

Ett litet aber är ju då att det tyvärr är ganska kostsamt.

Jag fixar det inte själv utan jag måste få med mig min kära make på tåget. Jag har jobbat hårt på detta ett tag nu. Men skam den som ger sig. En vacker dag så kanske kanske jag får min dröm och önskan uppfylld.

Tills dess fortsätter jag att fylla min spargris… Den håller nu på att till bredden svämma över med guldtior men det räcker tyvärr inte. Snopet.

Frågan är nu, ska jag SMS:a låna?! 😉

Dagens mantra: Never ever give up your dream!

Ps, har ni något tips på en duktig och ”prisvärd” fin finsnickare i Stockholmsregionen så dela gärna med er!

Kram från bokhylledrömmaren

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s