Dansk skalle och Date night

Lördagsmorgon började med gos i sängen med en överpigg liten fröken. Energin var på topp och hon flaxade som en väderkvarn och hoppade som en studsboll.

Ett tu tre tappade hon balansen och föll handlöst in i min skalle med en duns. Dansk skalle HEJ!

Två sekunder senare kom gallskriket. Jag förstår varför, vilken jädra smäll! (Love Dynamit-Harry) Tårarna rann på oss båda och vi var lite groggy efter en minst sagt actionfylld morgon.

Dagen fortlöpte på bästa sätt men jag kan fortfarande känna bulan på min panna. Tack och lov inget på Ellie. Inte mer än rätt att jag som är störst fick ta den största smällen 😉

På kvällen överraskade jag min man med att ha fixat barnvakt och bokat bord åt oss på en mysig restaurang här i området.

26602083115_51270e2bc1_o

Klockan 18.00 ringde det på dörren, Patrick gick och öppnade. ”Nej men, hej!” hörde jag från hallen.

Det var Ellies Gudmor Anna och hennes Daniel som helt ”spontant” ringde på såhär en lördagskväll… Spontanbesök i all ära men han blev nog lite paff!

Roliga hemlisar – speciellt för min man, såsom julklappar, födelsedagspresenter överraskningar etc har jag alltid så svårt att hålla.

Det är precis som att allt det där härligt roliga spritter och bubblar inom mig. Vilket ofta resulterar i att han vet vad som döljer sig i paketet långt innan det ska öppnas. Jag måste nog jobba lite på det.

Glad Kat
Suddig bild då min man gjorde allt för att knäppa bilden snabbt som blixten (pinigt)

Hur som helst, eftersom jag denna gång lyckats hålla min hemlis så kändes det lite extra kul att se Patricks reaktion när jag avslöjade vår plan för kvällen.

Efter en liten stund när Eleonora och hennes Nannys blivit bästisar så tackade vi för oss och rymde hemifrån.

Det kändes lite busigt. Men också väldigt skönt och härligt!

Jag måste säga att vi ändå är ganska så aktiva i vårt ”nya liv” med Lillan. Vi drar oss inte för att göra saker som vi gjorde innan hon kom till oss, dock ibland i en aningen mer nedtonad version, hahaha 😉

Middagar med vänner, både hemma och borta. Vinluncher på stan, utställningar, after works, plus att vi båda vid flertalet tillfällen rest på egen hand utan henne.

Det känns skönt på något sätt att utsätta sig för dessa ”faror” och såklart inse att man kan fortsätta att leva på nästan som vanligt med en liten plutt. Man är bara avsevärt mycket tröttare hela tiden 🙂

Det är BARA vi själva som begränsar oss. Prio 1 är såklart att Eleonora mår bra men så länge det är i sin ordning så är det bara att testa tycker vi.

26328778410_9107f748d6_o
Skönt när man får rapport hemifrån att hon inte skrämt livet ur sina kompisar

Det gäller dessutom att passa på nu när det bara rör sig om ett litet hjärta. Jag kan föreställa mig att det kan bli tuffare att få till det om man blir en större småbarnsfamilj.

Hur som helst, det jag vill komma till är att det är viktigt att ibland gå utanför sin comfort zone.

Våga testa sysselsättningar med eller utan sin pytteälskling vid sin sida. Skulle det inte funka första gången så testa igen, igen och igen.

För eller senare så kommer det funka! Jag är en optimist och tror på att övning ger färdighet – när det gäller allt 🙂

Men att nu gå ut och käka en helkväll bara vi två utan henne var faktiskt första gången för oss. Knäppt när man tänker på det.

Vår första Date night på tu man hand på över 8 månader. Wohooo!

26509031242_bbc853fc81_o

26328780550_f9fe632b81_o
Min man tog Moules Frites och jag (som väldigt ofta) Chèvre Chaud. Kan äta det till frukost, lunch, middag och dessert. Svårt val för mig mellan ovan eller deras legendariska wienerschnitzel. Så gott! Får bli nästa gång.

Vi gick till en favorit här i området, Daphnes. Cozy stämning, alltid fullsatt, god mat och schysta drinkar. Ligger dessutom ett stenkast från vårt hem, fall i fall…

Vi hade det så härligt! Vi skrattade och njöt till fullo av en god och skön kväll, underbart var det.

Och väldigt givande för relationen. Det är så lätt att glömma bort sig själva då man allt som oftast är så uppe i allt vad det innebär att plötsligt vara tre.

Efter avslutad middag tog vi ett glas på Nybrogatan 38. Sen möttes våra blickar och vi kände ömsesidigt att vi längtade hem till sängen… Till att sova alltså, hahaha! 😉

26575947206_87ef8b11cd_o

Tusen tack till Anna min älskade vän, a.k.a Ellies Gudmor och hennes fine Daniel! Dels för att ni propsade på att detta skulle bli av och såklart för utomordentlig nannyservice.

E kunde inte varit i godare händer, ni är bäst! ❤

ps, vi hoppas på en favorit i repris snart, mycket snart 😉

Alla, ha en fortsatt mysig söndag och missa inte en tokrolig klassiker på TV ikväll

BRIDESMAIDES

I’m ready to Paaarteeeyyyyy!!!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s