Försommarfeeling i Flajjan!

Det blir lite retroaktivt här då jag fokuserat på att bara vara och njuta. Men jag vill så gärna dela med mig av vår härliga resa så här kommer några axplock.

Lillan verkar älska Frankrike så mycket att hon inte vill förlora en minut av kvalitetstid här. Inte på morgnarna i alla fall…

Dagarna har därför börjat i ottan med två extremtrötta föräldrar och en extrempigg liten tjej som så gott det går försöker att mötas i en gemensam aktivitet.

IMG_6407.jpg

Först äter vi frukost nummer 1 tillsammans (kör frulle nr 2 när resten av huset vaknat) och jag kanske t.o.m. får fnatt och skriver lite.

26037175356_93636bbc57_o

Sen blir det mycket häng i vår kuddbunke på golvet och om vi har tur en liten powernap på det.

Men det sista vi ska göra är att klaga, en sån tur vi har haft!

Både fredag och lördag har verkligen varit kanondagar med försommarvärme. 20 grader mitt på dagen och som vi har gottat oss!

25970556492_32c0881b01_o

I fredags blev det terasshäng på förmiddagen och när solen gick i moln tog vi en tur med Patricks bror och flickvän, visst är dem väl bara för söta?!

Vår prommis ledde oss så småningom till det lokala haket på torget i byn och vi beställde in 2 Pastis och 2 öl. Notan slutade på 11 euro och vi kände plötsligt att vi hade möjligheten att bli kungar i baren, hahaha!

Vi hoppade dock över vår chans denna gång och tänkte att haket finns ju kvar 🙂

Kat Flayosc

Flayosc är en söt liten by men inte alls speciellt turistexploaterad utan alldeles genuin helt utan filter. Vilket innebär att det både finns plaststolar, lite halvrackiga husfasader och faktiskt riktiga fransmän på gatorna.

Ungdomsgänget (med träningsbrallor och midjeväskor lite tufft hängade på axeln = french style), gamla farbröder som sitter och tjötar på haket och småbarn som jagar varandra på torget.

Byn är pytteliten och helt äkta, inga menyer på varken tyska eller engelska. Inga provencalska dukar fladdrande i vinden. Inga souvenirshoppar.

Men det lokala Boulangeriet, Patisseriet, de öppna frukt- och grönsaksstånden på trottoarkanten finns såklart. En helt vanlig liten fransk by. Det gillar jag!

25996928851_89f988a9c2_o

När vi kom hem så grillade vi och gjorde en stor Chicken Fajitasbuffé med alla smarriga tillbehör du kan tänka dig. Jag åt så många att det till slut sprutade mangosalsa, guacamole och karameliserad lök ur mina öron.

Alla dagar i veckan väljer jag tacos framför exempelvis ostron och skaldjur – sån är jag!

Jag älskar köttfärstacos, kycklingfajitas, fish taco, mjuka bröd, hårda bröd, ALLA såser, ja egentligen allt som kan associeras med tacos – håller ni inte med? Så gott!

kort

Kvällen avrundades sedan med Gin Rummy. Grymt kul kortspel! Då jag är rookie på kortspel så teamade svärfar och jag upp och det gick över förväntan. Vi kom på 2:a plats, så nice!

Hrrm, vad som kanske bör tilläggas är att vi var totalt 3 par som spelade.. Men samtidigt bättre 2:a än sist tycker jag 🙂 Jag är mycket nöjd och svärfar verkade också vara glad!

Maddie, Ellie.jpg

På Påskafton var det SOL, SOL, SOL!

Inte ett moln så långt ögat kunde nå. Vi ungdomar är alla lite lätt vidbrända nu. Sådär snyggt fläckiga då vi smörjde in oss som hastigast. Man (läs jag) glömmer alltid hur stark vårsolen kan vara.

Tänk på det när det så småningom blir tillfälle att slänga paltorna även hemma i Sverige. Solskyddsfaktor finns av en anledning. Den BÖR användas av alla, på hela kroppen!

Pat & Ellie.jpg

Efter är fantastisk dag svirade vi lite snabbt om till påskmiddag. Mina svärföräldrar hade sina goda vänner över som också bor i trakterna och vi hade en mycket god och trevlig kväll. Vi hade packat med oss ABBAS sill i olika smaker och till det blev det ägg, kavring med prästost, varmrökt lax och lamb racks.

Det finns tydligen en butik i Antibes (Nordic Temptations) som uteslutande säljer skandinaviska ”klassiska” matvaror. Där finns kaviar, kexchoklad, leverpastej, bregott, Marabou mjölkchoklad, knäckebröd etc. Lite som IKEA med andra ord 🙂

Så tänk på det om ni någon gång är här nere och plötsligt får en svensk craving. Det finns en lösning på det –  i Antibes!

Ellie och Kat Påskafton.jpg

Trots denna goda ”svenska” påskbuffé och ypperligt sällskap så kom mammatröttheten ikapp mig till slut och jag blev sådär pinsamt tvärtrött på en sekund.

Mina jäspningar kunde bara inte sluta. Ni vet när man gör allt för att dölja en bamsestor jäspning och så plötsligt känns det som att allas blickar riktas mot mig, just i samma sekund som jag gapar som en lejonhane.

Jag fick raskt resa mig upp och erbjuda mig att plocka undan så jag lite snyggt kunde gömma mig i köket och jäspa vidare.

En mycket trevligt och lyckad Påskafton!

Hoppas att er Påsk hittills varit kanon! Jag såg minsann att solen skinit både i norr och söder, så härligt!

 

2 reaktioner på ”Försommarfeeling i Flajjan!

  1. Spännande få läsa din trevliga blogg. Det framgår tydligt att ni haft en underbar påsk. Miljö, atmosfär, sällskap, stämning. Ja, inget kan bli bättre än ni haft det. Njut av allt till sista sekund. Kram min älskade.❤️❤️❤️

    Gillad av 1 person

  2. Tack kära, älskade mamma! Det var en underbar resa! Fast vi saknade er ❤ Puss puss

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s