Ömsom sol, ömsom regn

Påskdagen den 27 mars

Vi började med en sväng ner till Draguignan som är den närmsta lite större staden. På söndagar är i princip alla mataffärer stängda i Frankrike men det finns en här i området som har öppet till lunchtid. Bra att tänka på så att man inte svälter ihjäl.

Eftersom Lillan stannade hemma med farmor & farfar passade vi på att ta den lilla jeepen (som inte är så lämplig för småbarn). I kombination med de bumpiga vägarna här på landsbygden så skumpar man upp och ner och jag skrattar mest hela tiden.

25973253242_fc08edd69c_o

25000614090_06fd548796_o

24669498903_5dab9f8125_o
Throwback till 31 juli 2013 när vi kom tillbaka till huset efter att Patrick friat till mig i en liten by i bergen som heter Tourtour. Varmt mottagande väntade av Patricks bror Fabian och hans Madeleine. Underbart minne och bilen var med 🙂

Den här lilla bilen har vi haft så mycket kul med. När vi nu sattes oss i den så var det som en flashback till en svunnen tid.

En tid när man kunde sova så länge man ville på morgnarna. Göra egoistiska och inte alltid så genomtänkta val. En tid av tjo, tjim, fest och spontanitet. Tiden innan Eleonora kom, när det bara var vi två.

En fantastiskt kul tid som jag känner att vi verkligen krämade ur in i det sista 🙂

Märkligt att man så snabbt vänjer sig vid en helt ny set up av sitt liv. Att vi för 7,5 månad sedan inte hade en Ellie som förgyllde vår tillvaro känns också knasigt. Så mycket bra och gott som har hänt på så kort tid.

Jag känner mig ödmjuk, glad och mycket tacksam för vad livet givit oss.

Underbart ❤

Ginstbukett

Ginst

Efter lunch smög sig lite sämre väder på men vi trotsade det och gick ut på en promenad i friskt vårigt duggregn. Till och med det var härligt.

Allt är härligt här nere!

Jag plockade vild ginst längs vägkanten och band en bukett som jag ställde på terassen. Det var grönt och skönt ute. Färgerna, blommorna, växterna, dofterna och fåglarna som kvittrade.

Jag slogs av hur vackert allt är.

IMG_6395

När vi kom in igen satte jag mig djupt nedsjunken i en fåtölj iförd Svärmis (sötare variant av svärmor) ylleponcho.

Mina ögon vilade på min lilla familj och vi njöt alla av den öppna spisen. Elden knastrade och värmde och lillan fascinerades av lågorna.

Här är det underbart, oavsett om solen skiner eller regnet faller.

Jag vill aldrig åka hem.

Annandag Påsk 28 mars

Vi har tydligen gjort något rätt för väderguden bjöd oss på ytterligare en kanondag. Vår sista dag i Flayosc och jag lovar att det blir min sista uppdatering (denna gång) av i mitt tycke glada semesterbilder.

Vi tog en promenad i trädgården med lillan glatt dinglandes framåtvänd i bärselen. En helt ny värld öppnade sig för henne och hon skulle klämma och känna på allt. Hon verkar dessutom ha samma blomsterintresse som sin mor.

25984822352_4f5779bcff_o

Min vackra svärmor (såväl på insidan som utsidan) har under hela resan skämt bort oss med godsaker. Allt ifrån choklad på huvudkudden till nygräddade pain au chocolat till eftermiddagskaffet, middagar och luncher och härliga svärfar som erbjuder en något gott att dricka.

Och som trolleri så har man en glass i sin hand! Kommer bli svårt att vänja sig av med bli såhär väl omhändertagen i kombination med denna vackra miljö – helt oslagbart.

26044482406_f9cf47d52c_o

25797679990_f3959aae54_o

25804474080_613a00d3af_o

Nu har vi laddat batterierna med både kärlek, sol och mat (det enda man behöver) och vi  tackar Ellies älskade farmor & farfar för denna gång!

Vi konstaterar glatt att vi helt klart blivit Flayoscifierade. WE LOVE FLAYOSC! Och kommer tillbaka snart igen.

Vi flög hem sent igår måndagskväll och allt gick så bra. Tack vare den geniala uppfinningen välling däckade Ellie och sov som en stock hela flighten. Skönt för alla ombord. Dock kanske mindre bekvämt för min man som uppoffrade sig att ha en 8 kg  sovande koloss i famnen. Vad gör man inte för sin dotter? 😉

Vi släckte lampan här hemma kl 03.15 vilket gör att man är lite mör idag. Fick just ett glatt ett sms av en kär fd flygvärdinneväninna a.k.a min själsfrände som spontant kommer hit med lunch (lucky me) och jag längtar så efter att få skratta med henne!

Hon är fantastisk.

Ha en skön dag hoppas att ni får en soft start efter denna långledighet.

Kram till er från flickorna Briem!

25505195264_3d9c20e655_o

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s