Glad påsk från ett soligt Flayosc!

ÄNTLIGEN!

Påsken är här, Glad Långfredag!

Ska vi ha det långsamt och tråkigt idag och tänka på Jesu korsfästelse? Det kan man i och för sig få göra om man vill. Men trist det ska vi icke så nicke ha!

Påskris 1

Först och främst, måste jag dela med mig att min farhåga angående Eleonoras första flygresa turligt nog var helt i onödan. Hon sov som en stock under take off och sen flöt allt på smidigt och över förväntan.

Knasigt nog verkar hon nästan trivas bättre i luften än på land, kanske brås på sin fd flygande mamma 😉

Bredvid oss satt en pigg och helmysig farbror 77 år ung, som under den 3 timmar långa flighten lyckades underhålla både vår lilltjej och oss.

Han hann dela med sig av i princip halva sin life story. Det var intressant och skönt att för en gångs skull hålla snattran och bara lyssna.

Väl på plats på Nice flygplats möttes vi av mina svärföräldrar som kom med öppna kärleksfulla armar och varsin smarrig färskpressad juice. Bortskämda från första stund.

Och så har det fortsatt. Efter knappa två dygn här sitter kläderna redan lite tightare. Som vi gottar oss i god mat och dryck!

Extra lyx som småbarnsförälder att slippa vardagsbestyr som matlagning och fix och bara bli väl omhändertagna.

25916457742_8a783732f6_o

25404392724_6086a6010b_o

25955418741_19e7a5265e_o

Vi har det kanske lite för bra. Idag ska jag nog assistera svärmor lite mer i köket…

Frankrike ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Dels för att jag har en älskad faster (Tatie Marianne) som är halvfransyska och bor utanför Montpellier. Dels för att min pappa T hade fransk anknytning och jag har fått inbankat i skallen av honom att Frankrike typ är det BÄSTA landet, haha!

Dessutom är jag barnsligt förtjust i det franska språket och låtsas gärna att jag talar det flytande, vilket är en total lögn. Kalla mig möjligen Frankofil, känns okej för mig.

Hur som helst, nu har jag mina kära svärföräldrar boendes här, lucky me!

Ellie verkar stormtrivas även hon. Då både min man och jag inte har våra föräldrar i Stockholm så känns det väldigt lyxigt att plötsligt ha flertalet varma famnar som skämmer bort vår dotter med kärlek och bus och hon gillar det skarpt!

Efter en lite tuff natt (lillan vaknade kl 04.30) så tog vi en slow start här hemma och förmiddagskaffe i solen och sen åkte vi iväg på utflykt till ett närliggande vinslott ca 15 minuter härifrån.

IMG_5920

Château de Berne

Där åt vi en långlunch i solen beståendes av grymt god vedugnsbakad pizza och till det ett gott krispigt rosévin. Halleluja, I was in heaven!

Sen gick vi på sightseeing på ägorna och fascinerades av den välskötta och otroligt vackra omgivningen.

IMG_5927

Vinrankorna i perfekta rader och cypresserna ståndaktigt grupperade (tre och tre – en symbol för ekonomisk välgång) i alléer. Jag borde ha tagit fler miljöbilder men kolla upp det på nätet vet ja!

Väl värt ett besök om ni är i faggorna och vill uppleva lite lyx på en mycket vacker plats. 

Extra plus såklart är att de i mitt tycke (har inte så bra koll) också gör goda viner. Jag tror minsann att Systembolaget tagit in ett av deras roséviner nu också.

IMG_5889

Hur som helst vill jag önska er en riktigt skön och avkopplande påsk! 

Var utomhus, skratta mycket, pussas och kramas ännu mer och unna er att snaska lite gottis!

7254154724_9ea94fa644_z

Och till er kära skåningar, så avis jag är på er som har chansen att åka runt på alla härliga konstutställningar på Österlen under påskveckan.

De e najs 🙂 (precis min humor!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s