Min morgonboost!

Jag är lite sen på bollen jag vet – men bättre sent än aldrig och kanske jag kan smitta av mig på någon som ännu inte blivit frälst 🙂

Vad pratar jag om?

Jo! Att börja dagen med en stor kopp med ingefärs- och citronte.

Det var min kära svärmis som än en gång propsade på och tipsade mig om att testa detta. Nu först har det faktiskt blivit till min morgonrutin och jag vill inbilla mig att det gör mig så gott!

26192811972_715a5f9cfa_o

Det första jag gör när jag vaknat är att sätta på vattenkokaren, skala ett par centimeter ingefära (briljant tips är att skrapa av skalet med en tesked – ju större bit desto järvare är du!) sedan river jag den färska ingefäran och pressar en halv citron i en kopp med hett vatten.

Sen sippar jag i mig denna energiboost innan jag gör något annat. Innan min morgonkaffe, innan min chiapudding – innan mitt ägg – på fastande mage. Det är tricket tror jag. Det är då tarmarna kan fokusera på att suga upp allting nyttigt dessa superfruits ger dig.

Om ni inte redan börjar dagen på detta sätt så testa – jag tror att ni kommer gilla det!

26012385100_a6e0ba8b68_o
Såhär kan en bra morgon se ut hemma hos oss. Eleonora som vanligt klåfingrig och sekunder efter bilden togs flög boken i golvet med en duns. Vad som heller inte syns på bilden är hur många (läs: inte en enda faktiskt) sidor ur boken som hann läsas… Småbarnslivet – you just gotta love it!

5 snabba om ingefära

  • Så fort du börjar känna dig sjuk – proppa i dig ingefära! Ingefäran förhindrar och lindrar förkylning och innehåller massor av antioxidanter. Det sägs även att den verkar anti-inflammatoriskt.

  • Magen älskar ingefära. Mår du illa kan du tugga på en bit ingefära, det är dessutom toppen att äta om du drabbats av diarré.

  • Ingefära ökar blodflödet i hela kroppen. Äter du ingefära får du ett lägre kolesterol och bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Bra på alla sätt! 
  • Ingefära ökar matsmältningen. Enligt en studie från Columbia University förbränner du 43 fler kalorier om du tillsätter en tesked ingefära i till din frukost. Många bäckar små 🙂
  • Lider du av migrän kan det vara en bra idé att ofta äta rå ingefära. Det ska lindra illamående och motverka inflammatoriska ämnen i hjärnans blodkärl. När du märker att migränanfallet är nära – drick en kopp starkt ingefärste eller ät en stor bit rå ingefära. Värt att testa, kanske kan funka för någon!

Summa summarum – nu fortsätter vi mumsa i oss den här knölen så kommer hjärtat, hjärnan, magen och lederna att älska oss!

Ha nu en riktigt härlig start på denna veckan – visst känns det väl som att det är vår i luften 🙂

25680546824_784a8aacc5_o
Denna har jag valt att döpa till: ”Kramgoa knölar i Kat-stillében”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s