Gör någon glad – gör någons dag!

Först och främst. Stort varmt jättetack för all er positiva respons, glada tillrop och hejande. Fantastiskt vad härliga ni är! Så glad och rörd jag blir och framförallt motiverad att försöka göra något riktigt bra av det här – på mitt sätt 🙂

Såhär exalterad och glad har ni gjort mig!

Eftersom ni redan är proffs på att bjussa på er själva är nedanstående inlägg kanske överflödigt men samtidigt ack så viktigt att lyfta tycker jag.

Note to self.

Om du tycker att någon gjort ett bra jobb. Att någon skiner lite extra just idag. Om någon du möter har en urfin vovve, om en expedit gör det där lilla extra – amen så säg det då för bövelen!

Våga hylla, lyfta, bekräfta och berömma när någon gjort något bra eller gjort dig gott.

Det är så enkelt att sprida något bra. Enkelt att ge en klapp på axeln, en kram, en komplimang, ett leende till en okänd människa du möter på gatan.

Håll upp en dörr, släpp före någon i ICA-kön, skicka ett peppande sms till en vän du tror behöver det.

Ge en liten bit av dig själv. Det ger tusenfalt tillbaka.

kat hopp 6

Jag har börjat tänka i de banorna och här följer två exempel från min vardag som gjort både mottagaren och sändaren lite gladare den dagen! 

Exempel 1.

Ärende: Tusen tack!

Hej Bodil,

Ett stort varmt tack för utmärkt service, snabb leverans, så fina produkter och det där lilla extra!

Du vet verkligen hur man ska ta hand om sina kunder på bästa sätt. Din handskrivna lapp, de söta små kolorna och den extra pom pom:en du lade med, gjorde min dag! Så lite det krävs för att ge någon en utmärkt och så fin upplevelse. Fler borde vara som du. Jag inspireras och tar detta bemötande med mig. Så ta nu åt dig av min cred och ha en riktigt skön helg!

Vänliga hälsningar från en mycket nöjd och glad kund – Katarina Briem

Svar från härliga Bodil på Pysselgumman:

Tack snälla du för fina ord, det gjorde min dag 🙂 Jag blir så glad att du känner dig nöjd!

Ha en riktigt härlig helg du med!

/Bodil

Mailet tog mig 2 minuter att skriva men jag hoppas att det kommer fastna hos Bodil lite längre än så.

glad apa 1

Exempel 2.

För en tid sedan satt en väninna och jag och tog en kaffe på Sturehof, pratade, skrattade massor och tittade på människor som passerade. Helt klart en av mina favoritsysselsättningar!

Förbi oss går en elegant, raffig kvinna i 60-års åldern med en fantastisk kappa. Den var så snygg och framförallt mycket klädsam på denna (för oss) okända kvinna.

Min väninna och jag tittade på varandra och tänkte precis samma sak. Och vi hann! Just innan hon hunnit runda hörnan så mötte kvinnan min blick (förmodligen för att vi stirrat på henne med fånigt stora och varma leenden) och jag sa: ”Vi måste bara säga att du är så snygg i din kappa, ljuvlig är den!”

Kvinnan sken upp som en sol och tackade glatt!

glad apa 2

Hur ytligt det än må vara att ge komplimanger till någon för ett yttre attribut så vill jag lite fräckt säga att jag är övertygad om att kvinnan i fråga denna dag skuttade vidare med en feel good-känsla i magen – och det finaste av allt – jag likaså!

Spontana, härliga, ärliga ord ska jag definitivt dela ut oftare!

Så våga att kliva utanför den trista snåljåpeboxen, bjussa på dig själv (det är helt gratis), sprid lite värme och kärlek. Gör någon glad – gör någons dag!

Ha nu en riktigt trevlig och glad helg allihop!

Kommentera gärna!

4 reaktioner på ”Gör någon glad – gör någons dag!

 1. Så härligt inspirerande! Jag brukar också försöka tänka så. att säga när man tänker bra saker om en annan människa, vad än det må vara. Vi kan vara så tråkiga i Sverige på den här punkten. Ibland när jag hejar glatt på en person så ser jag hur de tänker ”känner jag dig?”, lite roligt anser jag. Att det är så provocerande på nåt vis för en del, men det får man ju bara strunta i. Sen hör jag ju till de där jobbiga jävlarna som även säger när jag inte tycker att nåt står rätt till eller jag inte får ett värdigt bemötande. Även det kan vara triggande för en del surisar. Jaja! Stort tack för ditt fina inlägg! Ser fram emot fler.

  Gillad av 1 person

 2. Du har så rätt underbara Kat! Fint budskap inför helgen som jag ska ta med mig!
  Och visst minns man ju själv så starkt de gånger någon liten glädjespridare gett en den där härliga feelgood-känslan i magen! Precis som du skriver så gör det ju ens dag! För en tid sedan var jag ute och promenerade med en vän, vi skrattade och hade oss som vanligt, varpå en man stannar upp oss på gatan med världens största smajl och utbrister ”Ååh så roligt ni två ser ut att ha det! Fantastiskt!”. Han blev så genuint glad av vår glädje, och självklart skrattade ju vi vidare med ett ännu bredare leende om läpparna! 😀
  puss på dig!

  Gillad av 1 person

 3. Min fina Astrid! Du är väl en glädjespridare om något! Med ditt sprudlande, varma sätt ❤ Jag håller med gatumannen – ditt skratt och din värme smittar verkligen – ALLTID! Puss till dig!

  Gilla

 4. Tack fina Anneli! Du har så rätt! Nu bestämmer vi oss för att köra vår style och trotsa alla trista surisar och bjussa lite på oss själva! Dessutom är det är fantastisk kombo med att vara en ”jobbig jävel” också 🙂 Jag är precis likadan! Kul att du läser bloggen, tack för din pepp! Stor kram till dig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s