Lycka på Lilla Lyckan

I veckan som gick besökte vi goda vänner som köpt lantställe i Torekov.

Huset har de passande nog döpt till Lilla Lyckan och precis den känslan infinner sig när man går in igenom den söta entrén!

Familjen Hötzel-Persson bestående av Mia, Hannes, Florence och Bernard (9 månader) välkomnade oss med öppna armar och den lilla sötnosen Florence (snart 3 år) kom springande emot oss och skrek glatt och högt;

Pappa Pat, Kat & Eeeeeelllliiiie ❤ ❤ ❤

Då vet man att man varit efterlängtad 🙂

Florence kryddflickan

Så himla gulligt att Florence kallar Patrick för Pappa Pat. Det har liksom bara blivit så sedan vi fick Eleonora. Nu förknippar lilla Florence att Patrick är pappa åt Eleonora, så då blir han kort och gott Pappa Pat!

Hihi, ibland är barns logik nästan bättre än vi vuxnas.

Vi inackorderades i gästhuset på tomten och blev bortskämda både med morgonrockar, kaffekokare och tv på rummet. Som ett mysigt Bed & Breakfast fast med helpension och en extra guldkant!

Första kvällen var det korvfest. Jag älskar korv och blev såklart väldigt nöjd med menyvalet 🙂

Hannes hade köpt korvar på längden och på tvären. Starka, rökta, välkryddade och så smarriga! Såklart grillade vi och ALLT blir verkligen lite godare med en ”grill touch” tycker jag.

Håller ni inte med? Att grillat är godast!

Efter en slow start hemma i huset med jordgubbsplockning promenerade vi in till byn för att äta lunch på G.Swensons.

Mitt i den goda lunchen så brakade ovädret loss totalt. Hällregnet fullkomligt öste ner och vi tänkte alla samma sak, detta är en kvickt övergående skur men ack så fel man kan ha!

Spöregnet höll i sig och vi fick snällt campa på Swensons uteservering under tak då det var FÖR blött för att ta oss därifrån med öppna vagnar, tre små barn och icke regnvänliga skor…

Det blev både en, två och tre koppar kaffe och rulltårta innan vi kom på den geniala idén att Hannes snälla svägerska kunde komma och hämta oss med bilen.

Samma sekund som vi alla var hemkörda i två omgångar så sprack det upp och solen visade sig igen 🙂Love

Mia tog en löptur och sedan åkte värdparet ner en snabbis till vattnet för att ta ett friskt dopp i det blå. Patrick och jag är i detta fallet badkrukor och bangade faktiskt dopp i 17-gradigt vatten…

Men jag måste nog allt erkänna att man blev lite sugen i efterhand när Hannes & Mia kom hem igen, friska och fina, med blött hår iförda sina morgonrockar – à la Torekov style!

På kvällen åt vi god fisk, återigen i foliepaket (vår nya favvo) med en smarrig potatissallad till.

Kvällarna spenderades sedan i deras mysiga vardagsrum med kaffe, gottis, skrattattacker, youtubeklipp, yatzyturnering och lite fotbollsmatcher i bakgrunden förstås.

Så långt bort från drinkar, Stureplan och uns uns man kan komma.

Småttingarna sussade sött och bara så lugnt, skönt, trevligt och mysigt.

Älskart!

Innan vi packade ihop oss tog vi återigen en promenad med sovande barn i vagnarna, genom Solsidan, ner mot vattnet och Dagshög och spanade såklart in Hugh Grants bygge som är i full gång. Alltid kul att se före och efter!

Ett tips och ett absolut MÅSTEBESÖK om man är i Torekov är enligt mig Helena Rääf’s Inredningsbutik som har öppet kl 11-16 nu under sommarmånaderna.

Ett besök hos henne är alltid överrumplande och inspirerande. Inte nog med att hon är en färgstark kvinna, hon har också fingertoppskänsla och väljer ut de absolut mest vackra ting och textilier till sin sommarbutik.

Jag vill köpa nästan allt 🙂 Men ibland måste man hejda sig, som jag klokt nog gjorde denna gång.

Men jag kommer tillbaka nästa år men en större resväska!

Spana in butiken här: Helena Rääf Inredning

 Vår Torekovtripp avslutade vi på Fiskhuset nere i hamnen med friterad spätta med remouladsås och killarna tog sill(a)tallrik. Mums!

Tack vackra Torekov och kära familjen Hötzel-Persson för så mysiga dagar i ert pittoreska Lilla Lyckan!

Glada gängetLivet på landet

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s