Välkommen du sköna Maj!

1 Maj och härmed VÅR!

Så ljuvligt och välbehövligt!

Körsbärsblom

Vi har haft en heldag utomhus med både korv- och glassfest. Korvälskare som jag är fick jag efter mycket tjat igenom att det var sååå värt det att köa för en mosbricka. ”Det går nog kvickt ska du se” – sa jag med en kvittrande glad röst…

Det var några fler som tänkte i samma bana som vi men sisådär 45 minuter senare var vi båda mätta och glada igen. Vad gör man inte för en korv tycker jag 🙂

Korvkö

Korvfest

Just nu känns det smått ofattbart att det för knappt en vecka sedan var snöblandat regn och hagel. Men nu struntar vi i det och blickar framåt istället!

Framåt mot den helt strålande väderleksprognosen som lovar ljumma temperaturer hela veckan och upp emot 20 grader till nästa helg. Det spritter inom mig när jag tänker på att man snart kan gå barbent och lägga vintern på hyllan. 

Visst är del väl intressant vad solen gör med oss nordbor. Varje år slås jag av samma sak. Solens magiska kraft.

Helt plötsligt sprids leenden som en löpeld. Folk blir lite härligare och mycket gladare. Slutsatsen är att vårsolens smekande strålar väcker de mest ljuvliga sidor hos folk.

Glada glassminen
Glada glassminen kommer fram när 88:an slinker ner

Vårblommorna som piggt tittar upp och färglägger våra gräsmattor. Scilla, Vitsippa och för att inte tala om det Körsbärsträdens fulla prakt. Man förundras över hur extra vackert allting plötsligt är.

5616025472_d4dcb52285_b

Så ut med er nu och lapa sol. Ta en prommis på lunchen och ta vara på kvällarnas ljus. Vi behöver boosta D-vitamin (note to self, glöm inte solskyddsfaktorn!) efter vinterns mörker.

Dessutom kan vi alla se fram emot kort vecka nästa vecka, då det är Kristi Himmelsfärds dag på torsdag! Härligt!

Min plan för kommande vecka är att hänga ute mest hela tiden. Nu ska vi bara få bukt på Lillans förkylning. Stackars liten vaknade upp skållhet med feberyra vid 3.30 inatt och är för tillfälligt lite omtöcknad av både feber och förkylning.

Lillstumpan. Krya på henne kvickt kvickt pls!

Feberflicka

Fortsatt skön söndag till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s