Några tankar om fula tankar.

Det finns folk som kanske inte alltid vill ditt bästa. Mer eller mindre synligt kan de hinta, kommentera och visa rätt nertryckande sidor mot dig.

Citat

Missunnsamhet, avundsjuka, svartsjuka, fördomar.

Vi kan inte förändra andra men man kan alltid se över sitt eget beteende. Trista egenskaper som ovannämnda är något som man bör sträva efter att eliminera hos sig själv.

Avundsjuka och missunnsamhet kan man försöka konvertera till beundran.

Välj att beundra och inspireras istället för att trycka ner och baktala. Plocka bitar hos andra som du önskar att du själv hade. Pussla ihop bitarna till ditt eget framgångsrecept för att jobba på att bli en bättre människa.

Det fina är att man blir aldrig fulländad och man kan alltid sträva efter att bli en klokare version av sig själv!

Avundsjuka

Svartsjuka väcker de mest obehagliga sidor hos folk. Så det finns inget mer att göra än att bita sig i tungan och jobba hårt med att sudda bort bort sin sura min. För bort ska det – det gör nämligen ingen gott!

Svartsjuka

Fördomar har nog de flesta av oss, de är ofta smutsiga och för sällan något gott med sig. De kan följa med oss från vår uppväxt, från vårt sociala arv, fördomar som under lång tid vuxit sig starka ofta totalt utan grund. Vi luftar dem och matar dem och plötsligt har de fått ny kraft att bita sig fast. Läskigt värre.

Nästa gång vi har förutfattade meningar om någon så försöker vi sätta ett stort OBS! på oss själva.

Är det kanske vår egen bristande självkänsla som talar?

Ligger problemet egentligen hos mig själv?

Obs

Tänk efter en gång extra innan du dömer och det viktigaste av allt bli ALDRIG ALDRIG BITTER – det är den mest missklädsamma egenskapen av dem alla!

Och framförallt – det tåls att sägas igen  – det krävs så lite för att göra en medmänniska så glad. Mina vänner! HÖJ istället för SÄNK!

Detta ska jag tänka på – jag tror att jag blir gladare då 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s